Nettsiden zanzu.no er utviklet av Helsedirektoratet med utgangspunkt i innholdet på den tyske nettsiden zanzu.de.
Helsedirektoratet er et fag- og myndighetsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. Helsedirektoratet skal styrke hele befolkningens helse gjennom helhetlig og målrettet arbeid på tvers av tjenester, sektorer og forvaltningsnivå. Det betyr blant annet at Helsedirektoratet skal være en faglig rådgiver, iverksette vedtatt politikk og forvalte lov og regelverk innenfor helsesektoren.
Den norske versjonen av Zanzu er utviklet i samarbeid med representanter fra andre statlige forvaltningsorganer, helsepersonell og ideelle organisasjoner:
- Sex og Samfunn - Senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.
- HivNorge - Nasjonal pasient- og interesseorganisasjon for mennesker som lever med hiv, pårørende og andre berørt eller opptatt av hiv.
- Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) - Organisasjon som tilbyr gratis rettshjelp til alle som definerer seg som kvinner
- MiRA-Senteret - Ressurssenter for kvinner med minoretsbakgrunn
- Primærmedisinsk Verksted - Flerkulturelt senter for helse, dialog og utvikling.
- Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet (Bufdir) - Fagorgan på områdene barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikke-diskriminering og vold og overgrep i nære relasjoner. Underlagt Barne- og likestillingdepartementet.
- Folkehelseinstituttet (FHI) - Nasjonal kompetanseorganisasjon med ansvar for kunnskapsproduksjon og systematiske forskningsgjennomganger for helsesektoren, samt for å gi kunnskap om helsestatus i befolkningen, hva som påvirker denne, og hvordan den kan forbedres. FHI er et organ underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.
Domenet "zanzu.no" ble overdratt til Helsedirektoratet fra Sex og Politikk, en ideell, frivillig og partipolitisk uavhengig organisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter både i Norge og internasjonalt.
Zanzu er opprinnelig utviklet av det tyske myndighetsorganet "Die Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung" (BZgA) i samarbeid med Sensoa, et flamsk ekspertsenter for seksuell helse. Utviklingen ble finansiert av EU-midler som en del av EUs helseprogram.
Per i dag er Zanzu tilgjengelig i en tysk, belgisk, nederlandsk og norsk versjon. Innholdet varierer noe på tvers av nettsidene for å gjenspeile nasjonale rettigheter og lover i de ulike landene. Helsedirektoratet har kun ansvar for innholdet på den norske siden.