Denne siden inneholder informasjon om databehandling og bruk av informasjonskapsler på zanzu.no

Helsedirektoratets personvernerklæring er tilgjengelig på helsedirektoratet.no.

Spørsmål om Helsedirektoratets behandling av persondata og bruk av informasjonskapsler kan rettes til personvernombudet på personvernombud@helsedirektoratet.no.

Prinsippene for håndtering av helse- og personopplysninger på e-post og telefon gjelder også for kommunikasjon med ombudene.

Levering av nettsiden og opprettelse av loggfiler

1. Beskrivelse og omfang av databehandling

Hver gang noen går inn på vår nettside, samler systemet vårt automatisk inn data og informasjon fra brukerens datamaskin. Følgende data samles inn:

1.    nettlesertype og -versjon

2.    operativsystem du har brukt

3.    nettstedet du besøkte før du kom til oss (referanse-URL)

4.    sider og filer du ser på nettstedet vårt

5.    om nødvendig: det nettstedet du besøker når du forlater vår side (når du klikker på en ekstern lenke på våre nettsider)

6.    dato og klokkeslett for tilgangen

7.    internettprotokollen (IP)-adressen, anonymisert i forkortet form

Dataene lagres i loggfilene i systemet vårt. Disse dataene lagres ikke sammen med personopplysninger.

2. Rettsgrunnlag for databehandling

Rettsgrunnlaget for midlertidig lagring av data og loggfiler er artikkel 6 avsnitt 1 bokstav e i EUs personvernforordning.

3. Hensikten med databehandlingen

Den midlertidige lagringen av IP-adressen i systemet er nødvendig for at brukeren skal kunne benytte innholdet på nettsiden på sin datamaskin. Til dette formålet må brukerens IP-adresse lagres så lenge økten varer.

4. Lagringens varighet

Dataene slettes så snart de ikke lenger er nødvendige til det formålet de ble samlet inn til. Når det er data som blir samlet inn for at vi skal kunne tilby nettstedets innhold, blir disse slettet når den respektive økten er over.

Ved lagring av data i loggfiler blir dataene senest slettet etter 14 dager. IP-adressene til brukerne anonymiseres allerede når loggfilene skrives, slik at det ikke er mulig å koble en loggfil til en enkelt bruker.

Bruk av informasjonskapsler

1. Beskrivelse og omfang av databehandling

Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre nettsiden vår mer brukervennlig. Noen av elementene på nettsiden krever at brukerens nettleser også identifiseres etter et sideskift.

Informasjonskapsler er tekstfiler som lagres i nettleseren eller i nettleseren til brukerens datasystem. Når en bruker besøker en nettside, kan en informasjonskapsel lagres i brukerens operativsystem. Denne informasjonskapselen inneholder en karakteristisk streng som gjør at nettleseren kan identifiseres når nettsiden åpnes på nytt.

Du blir informert om bruken av informasjonskapsler første gang du besøker nettsiden vår. Da vises en informasjonstekst øverst eller nederst i nettleservinduet ("Vi bruker informasjonskapsler"). Denne meldingen vises til du klikker på "OK"-knappen.

Dersom informasjonskapsler aktiveres i nettleseren din (f.eks. Internet Explorer, Mozilla, Opera), lagres opptil ni informasjonskapsler på nettsiden vår.

En informasjonskapsel kontrollerer at Java Script er aktivert, slik at innholdet på siden kan vises.

To informasjonskapsler brukes til å foreta språkvalg.

To informasjonskapsler brukes til servicefunksjoner. 

En informasjonskapsel brukes for at knappen “OK” ikke skal vises igjen etter at du har samtykket til bruk av informasjonskapsler.

Inntil ytterligere tre informasjonskapsler brukes av nettanalyseverktøyet vårt, Google Analytics, for å samle inn anonym statistikk. 

2. Rettsgrunnlag for databehandling

Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysninger ved bruk av informasjonskapsler er artikkel 6 avsnitt 1 bokstav e i EUs personvernforordning.

3. Hensikten med databehandlingen

Formålet med å bruke teknisk nødvendige informasjonskapsler er å legge til rette for bruk av nettsiden. Noen funksjoner på nettsiden vår kan ikke tilbys uten bruk av informasjonskapsler. For disse er det nødvendig at nettleseren gjenkjennes selv etter sideskift.

Nettsiden bruker analyseinformasjonskapsler for å forbedre kvaliteten på nettsiden og innholdet der. Gjennom analyseinformasjonskapslene lærer vi hvordan nettsiden brukes, slik at vi kontinuerlig kan optimalisere tilbudet vårt.

Helsedirektoratet bruker analyseverktøyet Google Analytics for å holde oversikt over antall besøkende på siden. IP-adressene blir umiddelbart anonymisert, slik at det ikke er mulig å identifisere de besøkende. Den anonyme statistikken lagres atskilt fra den personlige informasjonen som du muligens angir, og kan ikke knyttes til en bestemt person.

4. Lagringens varighet, rett til å trekke tilbake samtykke

Informasjonskapsler lagres på brukerens datamaskin som igjen overfører informasjon fra datamaskinen til vår nettside. Derfor har du som bruker full kontroll over bruken av informasjonskapsler. Ved å endre innstillingene i nettleseren din, kan du deaktivere eller begrense overføringen av informasjonskapsler. Allerede lagrede informasjonskapsler kan slettes når som helst. Dette kan også gjøres automatisk. 

Lagringsvarighet av informasjonskapsler:

 • kontrolleres av Java Script: en økt, så snart du lukker nettleseren
 • bruk av servicefunksjoner: maksimalt 24 timer
 • skjule informasjonskapsler: maksimalt 7 dager
 • språkvalg: maksimalt 7 dager
 • Google Analytics-informasjonskapsler til nettanalyse: 2 år

Du kan slette alle informasjonskapsler manuelt eller stille inn nettleseren slik at den automatisk sletter alle informasjonskapsler ved slutten av en økt. Dersom informasjonskapsler deaktiveres, kan det hende at du ikke vil kunne bruke alle funksjonene på nettsiden fullt ut.

Nettsporing/nettanalyse

1. Beskrivelse og omfang av databehandling

Helsedirektoratet bruker nettanalyseverktøyet Google Analytics for å optimere ytelsen. IP-adressene blir umiddelbart anonymisert, slik at det ikke er mulig å identifisere de besøkende. Den anonyme statistikken lagres atskilt fra den personlige informasjonen som du muligens angir og kan ikke knyttes til en bestemt person.

Følgende data lagres:

 • deler av IP-adressen til brukerens anropssystem
 • tidspunkt og varighet for besøket
 • sider og filer som åpnes under besøket
 • den nettsiden brukeren var på før han/hun kom til vår nettside (henvisningsside)
 • søkeord som benyttes av brukerne til å få tilgang til nettsiden, samt søkeord når det gjøres interne søk
 • besøk på eksterne nettsider som er tilgjengelige via lenker på nettsiden vår
 • systeminformasjon fra brukere (operativsystem, nettleser, nettleserspråk, enhetstype, skjermoppløsning)

2. Rettsgrunnlag for databehandling

Rettsgrunnlaget for behandlingen av de nevnte dataene er artikkel 6 avsnitt 1 bokstav e EUs personvernforordning.

3. Hensikten med databehandlingen

Behandlingen av de nevnte dataene gjør det mulig for oss å analysere hvordan brukerne bruker nettstedet vårt. Ved å analysere dataene som innhentes, kan vi samle inn informasjon om bruken av de enkelte komponentene på nettsiden. Dette gjør at vi kontinuerlig kan forbedre innholdet og brukervennligheten, slik at brukerne raskt og effektivt kan få den informasjonen de trenger. Behovet for å utforme nettsiden etter behov følger også av plikten til å bruke budsjettmidler fra offentlige organer innenfor rammene av deres lovbestemte oppgaver. Anonymiseringen av IP-adressene tar tilstrekkelig hensyn til brukerens interesse med tanke på personvern.

4. Lagringens varighet

De anonyme loggdataene slettes så snart de ikke lenger er nødvendig for vårt behov.

Integrasjon av tjenester og innhold fra tredjepart

Vi bruker innholds- eller tjenestetilbud fra tredjepartsleverandører på nettsiden vår.

Dette forutsetter alltid at tredjepartsleverandører kjenner IP-adressen til brukerne, fordi den kreves for at de skal kunne sende ønsket innhold. IP-adressen er derfor nødvendig for presentasjonen av innholdet. Vi er opptatt av at vi kun bruker slikt innhold dersom en leverandør trenger IP-adressen for å kunne levere innholdet. Tredjeparter kan også bruke såkalte pikseltagger (usynlig grafikk, også kalt "web beacons") for statistiske formål eller markedsføringsformål. «Pikseltagger» kan brukes til å evaluere informasjon, for eksempel antall besøkende på de ulike sidene på denne nettsiden. Den anonyme informasjonen kan også lagres i informasjonskapsler på brukerens enhet. Ønsker du mer informasjon om formål og omfang av datainnsamling av tredjepartsleverandører samt videre behandling av dem, kan du lese de respektive leverandørenes personvernerklæringer.

Vi benytter følgende tjenester og innhold fra tredjeparter:

ReadSpeaker

Vi inkluderer høytlesingsfunksjonen til ReadSpeaker fra ReadSpeaker, Dolderseweg 2A, 3712 BP Huis ter Heide, Nederland

Personvernerklæring https://www.readspeaker.com/nb/personvernpolitikk/ 

هل تبحث عن تعليمات؟ بحث عن مهني في مجال الصحة.

التعليمات